رئیس سازمان حج و زیارت: واکسن کرونای زائران در صورت برگزاری حج تأمین میشود
به نقل از سازمان حج و زیارت، علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت، با اشاره به دیدار خود با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با توجه به اینکه برنامه ریزی حج تمتع ۱۴۰۰ در دستور کار سازمان حج و زیارت قرار گرفته است در رابطه با سلامت زائران با وزیر بهداشت مذاکره شد و وی برای تأمین واکسن مورد نیاز قول مساعد داد.
وی با اشاره به اینکه دولت عربستان بعد از لغو حج تمتع سال گذشته، عمره را به صورت محدود با ظرفیت های مشخص دوباره راه اندازی کرده است، افزود: ضمن اینکه عربستان با عرضه واکسن کرونا از جمله نخستین کشورهایی است که واکسیناسیون را آغاز کرده و احتمال است، حج امسال را برگزار کند.
رشیدیان با تأکید بر اینکه هنوز طرف عربستانی در این زمینه بحثی را مطرح نکرده، ضمن اینکه ممکن است برای برگزاری شروطی هم ارائه کند، اعلام خبر مشخص و روشن در موضوع برگزاری حج تمتع را به بعد از مذاکره با طرف عربستانی موکول کرد.
وی ادامه داد: در این راستا از هم اکنون برای معاینات سلامت زائران حج تمتع برنامه ریزی خود را آغاز کرده ایم و در این رابطه با وزیر بهداشت نیز نشستی برگزار و مقرر شد که واکسن مورد نیاز این زائران در صورت برقراری مراسم حج تأمین شود.
رشیدیان تصریح کرد: همچنین در این نشست به منظور دقت در معاینات پزشکی زائران و دسترسی به سوابق پزشکی برای ارتقای دقت، حساسیت و حفظ سلامت آنها درخواست شد که هیئت پزشکی حج و زیارت به سامانه پرونده الکترونیک سلامت در این مدت مرتبط شده و از اطلاعات آن برای ارائه خدمات بهتر بهره مند شوند. در این رابطه وزیر بهداشت و درمان با برقراری این ارتباط و دسترسی به این سامانه موافقت کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت اظهار کرد: در رابطه با معاینات حجاج اعزامی به حج احتمالی اتصال به شبکه سلامت امکان خوبی برای تکمیل معاینات حج است ضمن آنکه سوابق پزشکی در موسم حج در پرونده سلامت افراد در این سامانه ثبت و ضبط شود. با توجه به اینکه نمی توان گفت این ویروس چه زمانی به طور کامل مهار می شود؛ باید برنامه ریزی های خود را به گونه ای انجام دهیم که فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مان را با فرض وجود این ویروس با تدوین پروتکل های لازم برای مدیریت این شرایط و حفظ سلامت مردم ادامه دهیم.
وی با اشاره به جلساتی که سازمان حج و زیارت از اوایل امسال با کارشناسان و متخصصان وزارت بهداشت و درمان، جمعیت هلال احمر و هیئت پزشکی خود داشته است، افزود: طی این نشست ها پروتکل های بهداشتی لازم در مقابله با کرونا و حفظ سلامت زائران برای فرآیندهای مختلف اعم از ثبت نام، معاینات، اعزام، حمل و نقل، اسکان، تغذیه و تدارکات تا فعالیت فرهنگی و زیارت و بازگشت زائران در قالب دستورالعمل هایی تدوین شود.
رشیدیان با بیان اینکه حج ۹۹ برگزار نشد این اقدامات و دستورالعمل ها بی هیچ کاربردی ماند، عنوان کرد: ضمن آنکه به دلیل شیوع کرونا کلیه اعزام های زیارتی را نیز تعطیل کردیم از جمله سفرهای زیارتی نوروزی که ۴۰ هزار نفر ثبت نام کردند هم منتفی شد و مبالغ واریزی مردم به آنها برگردانده شد.
وی ابراز امیدواری کرد، در آینده ای نزدیک با مهار و کنترل این ویروس جهانگیر، مجدداً سفرهای زیارتی عتبات و سوریه از سر گرفته شود.